Res Publica

Research Note

Het ‘Meerlaags Parlementair Veld’ in de Europese Unie

Naar een reconstructie van parlementaire soevereiniteit in meerlaags bestuur

Authors Ben Crum en John Erik Fossum
Author's information

Ben Crum
Ben Crum (1970) is Universitair Hoofddocent Politieke Theorie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich in het bijzonder op vraagstukken van democratisering, constitutionalisering en herverdeling in de Europese Unie.

John Erik Fossum
John Erik Fossum (1956) is hoogleraar Politieke Wetenschappen aan ARENA/ Universiteit van Oslo en de Universiteit van Bergen, en adjunct-coördinator van het RECON project (www.reconproject.eu). Zijn expertise betreft de politieke theorie, de constitutionalisering en de politieke structuur van de Europese Unie, vraagstukken van burgerschap en identiteit in de EU en Canada, Canadese politiek, Europeanisering en vergelijkende politicologie.

Please sign in to access the articleDid you receive an activation code but no access yet? Please activate your code here.

Forgot your password? Request new password.